Roti s pikantní náplní
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- 60gramůŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůKmín římský
- 5gramůKurkuma
- 500gramůHovězí maso mleté
- 3kusyChilli paprička
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na těsto
- 375gramůMouka polohrubá
- 5gramůSůl
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
55 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí, vodou, vejcem a rozpuštěným máslem, vypracujeme vlhké těsto. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, poté potřeme olejem, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout.
- 2Ve woku rozpálíme máslo, 5 minut na něm necháme opéct pokrájenou šalotku, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, kurkumu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme mleté hovězí maso, tři nasekané chilli papričky a za stálého promíchávání maso důkladně opečeme.
- 3Těsto rozdělíme na 12 bochánků, které vytvarujeme mastnými prsty do placky, rozložíme na vál a zakryjeme fólií. Postupně bereme jednotlivé placky, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme 2 lžíce masové náplně a v rozpáleném woku smažíme, až je spodní strana do zlatova. Hotové roti přihříváme v troubě, aby před podáváním nevychladly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.