Roti s pikantní náplní

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
55 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se solí, vodou, vejcem a rozpuštěným máslem, vypracujeme vlhké těsto. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, poté potřeme olejem, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout.
  • 2
    Ve woku rozpálíme máslo, 5 minut na něm necháme opéct pokrájenou šalotku, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, kurkumu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme mleté hovězí maso, tři nasekané chilli papričky a za stálého promíchávání maso důkladně opečeme.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 12 bochánků, které vytvarujeme mastnými prsty do placky, rozložíme na vál a zakryjeme fólií. Postupně bereme jednotlivé placky, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme 2 lžíce masové náplně a v rozpáleném woku smažíme, až je spodní strana do zlatova. Hotové roti přihříváme v troubě, aby před podáváním nevychladly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.