Rozinková štola z mletých kaštanů
60 min.
Ingredience
- 25gramůMandle
- 25gramůKandovaná pomerančová kůra
- 1špetkaSůl
- 150gramůMouka polohrubá
- 1kusVanilkový lusk
- 60gramůKaštany jedlé
- 25gramůOřechy lískové
- 1kusPomeranče
- 2lžíceRum
- 125gramůHrozinky
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůCukr moučkový
- 160gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme doměkka máslo, postupně přidáváme po lžících moučkový cukr. Poté zašleháme do směsi šlehaná vejce. Nakonec přisypeme mleté kaštany a mouku, vše dobře promícháme a osolíme.
- 2Troubu předehřejeme na 240C.
- 3Lískové oříšky, mandle a kandovanou pomerančovou kůru nasekáme najemno a zamícháme do směsi. Přidáme pomerančovou a citronovou kůru nastrouhanou najemno a semena vyškrábnutá z vanilkového lusku. Vše zlehka promícháme.
- 4Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení a pečeme asi 45minut. Po vyjmutí z trouby štolu pokapeme rumem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.