Rozmarýnová křepelka s česnekem
45 min.
Ingredience
- 8kusůKřepelka
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1špetkaChilli paprička
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
115 mg
Cukr
71 mg
Postup přípravy
- 1Křepelky rozlomíme a vždy po dvou položíme řeznou stranou dolů, stlačíme naplocho, křídly a prsy obou vedeme vodorovně špíz, dalším špízem propíchneme stehna.
- 2Na marinádu smícháme sušený rozmarýn s prolisovaným česnekem, pepřem, rozdrcenými chilli papričkami, citronovou šťávou a olejem. Necháme cca 30min odpočinout při pokojové teplotě a poté jí důkladně potřeme křepelky.
- 3Pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím kostmi dolů 8min., otočíme a grilujeme dalších 5min. Mezitím potíráme zbytkem marinády.
- 4Hotové křepelky osolíme a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.