Rožnovské zlaté pentličky - minutka
26 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- těstíčko
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 1,5lžičkySůl
- 2špetkyChilli koření mleté
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
52 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
860 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky (asi 3 x 3 cm, dlouhé přibližně 5 cm).
- 2Připravíme pikantní těstíčko: očištěný česnek prolisujeme a dáme do mísy. Přidáme vejce, mléko, sůl, chilli, hladkou mouku a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, pak vyšleháme, vzniklé těstíčko nesmí být moc řídké.
- 3Pokrájené maso obalíme v těstíčku a necháme v míse odležet asi 10 minut, aby maso natáhlo - jak sůl, tak česnek.
- 4v hlubší pánvi rozpálíme asi 1.5 dl oleje a kousky obaleného masa usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na mísu pokrytou papírovým ubrouskem. "Pentličky" necháme odkapat z oleje a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.