Rožnovské zlaté pentličky - minutka

26 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
52 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
860 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky (asi 3 x 3 cm, dlouhé přibližně 5 cm).
  • 2
    Připravíme pikantní těstíčko: očištěný česnek prolisujeme a dáme do mísy. Přidáme vejce, mléko, sůl, chilli, hladkou mouku a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, pak vyšleháme, vzniklé těstíčko nesmí být moc řídké.
  • 3
    Pokrájené maso obalíme v těstíčku a necháme v míse odležet asi 10 minut, aby maso natáhlo - jak sůl, tak česnek.
  • 4
    v hlubší pánvi rozpálíme asi 1.5 dl oleje a kousky obaleného masa usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na mísu pokrytou papírovým ubrouskem. "Pentličky" necháme odkapat z oleje a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.