Rucolla polévka krémová
35 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory
- 1kusCibule
- 1hrstRukola
- 1decilitrOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
50 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory očistíme, oškrábeme a pokrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na plátky.
- 2V kastrolu rozpálíme olej, vložíme zeleninu a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Tento základ necháme zcela rozvařit a po odstavení vmícháme smetanu.
- 3Přidáme propláchnutou rucolu a vše promixujeme. Rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.