Rumpsteak plněný Nivou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
660 mg
Cukr
605 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Pomocí ostrého nože do každého plátku vyřízneme kapsu.
  • 2
    V misce rozmícháme nivu s máslem tak, aby vznikla hladká pasta, přimícháme smetanu a nasekané vlašské ořechy, ještě jednou promícháme a opepříme.
  • 3
    Připravenou sýrovou náplní plníme kapsy, otvory uzavřeme pomocí párátka a maso odložíme na 60 minut do chladničky.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opřené steaky na něm opékáme z obou stran dozlatova. Steaky vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 5
    Z pánve odstraníme veškerý tuk, nalijeme do ní červené víno s hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
  • 6
    Steaky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.