Rumpsteak plněný Nivou
30 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceMáslo bylinkové
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno červené
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
660 mg
Cukr
605 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Pomocí ostrého nože do každého plátku vyřízneme kapsu.
- 2V misce rozmícháme nivu s máslem tak, aby vznikla hladká pasta, přimícháme smetanu a nasekané vlašské ořechy, ještě jednou promícháme a opepříme.
- 3Připravenou sýrovou náplní plníme kapsy, otvory uzavřeme pomocí párátka a maso odložíme na 60 minut do chladničky.
- 4Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opřené steaky na něm opékáme z obou stran dozlatova. Steaky vyjmeme a udržujeme v teple.
- 5Z pánve odstraníme veškerý tuk, nalijeme do ní červené víno s hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
- 6Steaky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.