Rumunské zelí
70 min.
Ingredience
- 100gramůRýže loupaná
- 150gramůSlanina vepřová
- 100gramůSýr balkánský
- 1lžičkaCukr krupice
- 12lžicSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 10gramůSádlo škvařené
- 2,3litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Hlávku zelí očistíme, omyjeme a rozkrojíme na 4-6 částí, košťál vyřežeme nožem. Zelí dáme vařit do osolené vody (přibližně 2 l) a ještě přidáme 1 lžičku cukru. Vaříme do změknutí 20 minut a pak zelí z vody vyndáme.
- 2Rýži pořádně propereme a odkapanou krátce restujeme v hrnci na rozpáleném sádle do doby, než zesklovatí. Pak rýži zalijeme 2-3 dl vlažné vody a necháme dusit pod pokličkou doměkka. Pak scedíme a dáme do vymaštěného pekáče.
- 3Na rýži poklademe kusy zelí, na které poklademe opražené plátky slaniny, vše osolíme, opepříme a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Pečeme přibližně 20 minut a před podáváním zelí posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.
- 4
- 6
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.