Rumunské zelí

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávku zelí očistíme, omyjeme a rozkrojíme na 4-6 částí, košťál vyřežeme nožem. Zelí dáme vařit do osolené vody (přibližně 2 l) a ještě přidáme 1 lžičku cukru. Vaříme do změknutí 20 minut a pak zelí z vody vyndáme.
  • 2
    Rýži pořádně propereme a odkapanou krátce restujeme v hrnci na rozpáleném sádle do doby, než zesklovatí. Pak rýži zalijeme 2-3 dl vlažné vody a necháme dusit pod pokličkou doměkka. Pak scedíme a dáme do vymaštěného pekáče.
  • 3
    Na rýži poklademe kusy zelí, na které poklademe opražené plátky slaniny, vše osolíme, opepříme a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Pečeme přibližně 20 minut a před podáváním zelí posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.
  • 4
  • 6
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.