Ruská drůbeží paštika
50 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 250gramůJátra vepřová
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžičkySůl
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 2kusyRajčata
- 2kusyOkurky nakládané
- 4kusyŽemle tuková
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
50 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa i játra nakrájíme na kousky, slaninu na kostky a vše v kastrolu opečeme na 100 g másla. Zalijeme osoleným horkým hovězím vývarem, přidáme pokrájenou mrkev a petržel, přepůlenou cibuli, uvaříme do měkka, scedíme, necháme vychladnout.
- 2Potom maso, játra i zeleninu umeleme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme 70 g změklého másla. Směs dobře utřeme, přendáme do nízké mísy, ozdobíme dílky rajčat, sterilovaných okurek a dáme vychladit.
- 3Podáváme s přepůlenými žemlemi, na řezu nasucho opečenými a potřenými zbytkem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.