Ruská hovězí pečeně

140 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
658 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté hovězí maso protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na polovině dávky tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vodou.
  • 3
    Potom zastříkneme octem, přidáme divoké koření, hořčici a kůru z dobře omytého citronu. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodu.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme a zalijeme vodou a mlékem. Za občasného míchání vaříme nejméně hodinu.
  • 5
    Ke konci varu přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme.
  • 6
    Omáčku procedíme přes hustý cedník, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.