Ruská hovězí pečeně
140 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 150gramůTuk
- 150gramůZelenina kořenová
- 5gramůDivoké koření celé
- 5mililitrůOcet kvasný lihový
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 700mililitrůVoda pitná
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 50gramůCitrony
- 50gramůHořčice
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
658 mg
Postup přípravy
- 1Opláchnuté hovězí maso protkneme slaninou a osolíme.
- 2Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na polovině dávky tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vodou.
- 3Potom zastříkneme octem, přidáme divoké koření, hořčici a kůru z dobře omytého citronu. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodu.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme a zalijeme vodou a mlékem. Za občasného míchání vaříme nejméně hodinu.
- 5Ke konci varu přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme.
- 6Omáčku procedíme přes hustý cedník, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.