Ruské smažené pirožky beljaše s cibulovou náplní
50 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 200mililitrůVoda pitná
- 75gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 15gramůDroždí
- 2kusyCibule
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceZakysaná smetana
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1273 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
99 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme kynuté těsto z polohrubé mouky, studené vody, rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a 15 g droždí. Těsto dobře vypracujeme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme čtverce 12x12 cm.
- 2Mezitím vyrobíme náplň. V míse smícháme 2 nadrobno nakrájené syrové cibule, 3 nastrouhaná vařená vejce, lžíci sekaného kopru, lžíci sekané petrželky, trochu strouhanky a 2 lžíce zakysané smetany. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Na těstové čtverce do středu podélně naneseme náplň, zabalíme do trubičky, okraje dobře stiskneme a ve vyšší vrstvě rostlinného oleje je z každé strany asi 6-8 minut usmažíme.
- 4Beljaše podáváme jako přílohu k polévce nebo jako zákusek k vínu a pivu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.