Ruské smažené pirožky beljaše s cibulovou náplní

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1273 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
99 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme kynuté těsto z polohrubé mouky, studené vody, rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a 15 g droždí. Těsto dobře vypracujeme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme čtverce 12x12 cm.
  • 2
    Mezitím vyrobíme náplň. V míse smícháme 2 nadrobno nakrájené syrové cibule, 3 nastrouhaná vařená vejce, lžíci sekaného kopru, lžíci sekané petrželky, trochu strouhanky a 2 lžíce zakysané smetany. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 3
    Na těstové čtverce do středu podélně naneseme náplň, zabalíme do trubičky, okraje dobře stiskneme a ve vyšší vrstvě rostlinného oleje je z každé strany asi 6-8 minut usmažíme.
  • 4
    Beljaše podáváme jako přílohu k polévce nebo jako zákusek k vínu a pivu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.