Ruský boršč z červené řepy
55 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 20gramůPórek
- 100gramůBrambory
- 2litryVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1kusCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci na rozpáleném másle osmažíme, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný celer, mrkev, všechny suroviny zalijeme vývarem a pod poklici vaříme 20 minut. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do vařící se polévky a povaříme ještě asi 15 minut. Před dokončením vaření podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou ihned porcujeme na talíře, do středu položíme 1 lžíci smetany, posypeme drobně nasekaným póremk a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.