Ruský salát s bramborami a fazolkami
55 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůHrášek
- 1kusČervená řepa
- 1kusOkurky nakládané
- 2lžíceKapary
- 2lžíceOcet Sherry
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaHořčice
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a ve slupce vaříme cca 20-25 min. Do dalšího hrnce dáme vařit červenou řepu. Mezitím očistíme fazolky, oloupeme mrkev a společně povaříme v osolené vodě cca 10 min. Čerstvě vyloupaný hrášek povaříme zvlášť, cca 3 min. Poté zeleninu scedíme, necháme okapat a brambory i řepu oloupeme.
- 2Na kousky nakrájíme fazolky, mrkev, řepu a brambory. Okurku a kapary necháme okapat a nadrobno nasekáme. Smícháme se zeleninou a octem.
- 3Na zálivku utřeme žloutek s hořčicí a citronovou šťávou. Postupně za stálého šlehání přiléváme olej a mícháme do krémové konzistence. Dochutíme solí, pepřem a zlehka vmícháme do zeleniny. Rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.