Ruský salát s bramborami a fazolkami

55 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a ve slupce vaříme cca 20-25 min. Do dalšího hrnce dáme vařit červenou řepu. Mezitím očistíme fazolky, oloupeme mrkev a společně povaříme v osolené vodě cca 10 min. Čerstvě vyloupaný hrášek povaříme zvlášť, cca 3 min. Poté zeleninu scedíme, necháme okapat a brambory i řepu oloupeme.
  • 2
    Na kousky nakrájíme fazolky, mrkev, řepu a brambory. Okurku a kapary necháme okapat a nadrobno nasekáme. Smícháme se zeleninou a octem.
  • 3
    Na zálivku utřeme žloutek s hořčicí a citronovou šťávou. Postupně za stálého šlehání přiléváme olej a mícháme do krémové konzistence. Dochutíme solí, pepřem a zlehka vmícháme do zeleniny. Rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.