Ruský salát s vejci
16 min.
Ingredience
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2kusyBrambory
- 1kusHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 60gramůMajonéza
- 2kusyOkurky nakládané
- 2kusyMrkev kořen
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (max. 6 minut), zchladíme studenou vodou a oloupeme. Uvaříme také oloupané brambory a mrkev vcelku, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme brambory, mrkev, scezený sterilovaný hrášek, přidáme najemno nasekanou kyselou okurku a 2 vejce, osolíme, opepříme. Nakonec vmícháme majonézu, důkladně promícháme a necháme v lednici vychladit. Zbylá vejce nakrájíme na plátky, kterými ozdobíme okraj mělké mísy, do středu navršíme vychlazený salát. Vejce jemně posypeme paprikou, salát ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.