Ruský tvarohový nákyp zapékaný
45 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh jemný
- 150gramůCukr krupice
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 3lžícePšeničná krupice
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůHrozinky
- 2lžíceStrouhanka
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
135 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
210 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh rozmícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, cukrem a vejcem, ušlehaným s citrónovou šťávou. Poté přidáme krupici, špetku soli a vanilkový cukr, vše smícháme a vsypeme oprané hrozinky.
- 2Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní tvarohové těsto, povrch uhladíme, potřeme zakysanou smetanou, pokropíme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut.
- 3Při podávání poléváme porce teplého nákypu přislazenou zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.