Ruský tvarohový nákyp zapékaný

45 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
135 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
210 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh rozmícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, cukrem a vejcem, ušlehaným s citrónovou šťávou. Poté přidáme krupici, špetku soli a vanilkový cukr, vše smícháme a vsypeme oprané hrozinky.
  • 2
    Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní tvarohové těsto, povrch uhladíme, potřeme zakysanou smetanou, pokropíme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut.
  • 3
    Při podávání poléváme porce teplého nákypu přislazenou zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.