Růžičková kapusta s cibulí na cukru
30 min.
Ingredience
- 500gramůKapusta růžičková
- 2kusyCibule červená
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůCukr krupice
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kapustu vhodíme do vroucí osolené vody a 2 minuty povaříme. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou, necháme okapat. Na olivovém oleji smažíme na kolečka nakrájenou cibuli, když změkne, posypeme cukrem a ještě pár minut smažíme, až zkaramelizuje. Přidáme nasekanou šalvěj a pár minut zahříváme.
- 2V kastrolu rozpálíme máslo a rozpůlené kapusty 4 minuty podusíme, vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a dodusíme další 4 minuty. Podáváme ozdobené pár kolečky čerstvé červené cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.