Růžičková kapusta s hovězím masem
90 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 1kusPórek
- 100gramůCeler bulvový
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 400gramůKapusta růžičková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pórek, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Jednu cibuli oloupeme a protkneme hřebíčky a bobkovým listem.
- 2Maso omyjeme a spolu s připravenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut.
- 3Kapustu očistíme a spolu s nasekanou cibulí krátce osmahneme na másle. Přilijeme šálek vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
- 4Kapustičky rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou a masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.