Růžičková kapusta se sýrem
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 500gramůKapusta růžičková
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené a mírně oslazené vodě tak, aby zůstala na skus pevná.
- 2Na rozehřátém oleji opečeme prolisovaný česnek, vložíme kapustu, krátce ji po všech stranách opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme a před podáváním silně posypeme nastrouhaným Parmazánem.
- 3Takto upravená kapusta je vhodnou přílohou k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.