Růžičková kapusta smažená s česnekem
40 min.
Ingredience
- 800gramůKapusta růžičková
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůSolamyl - bramborový škrob
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 2stroužkyČesnek
- 5mililitrůOmáčka sojová pikantní
- 25mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
9 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Růžičky očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, osolíme a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme kapustičky a osmahneme ze všech stran, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. Obojí vyndáme, do pánve na tuk nalijeme vývar, zakápneme sojovou omáčkou, osolíme, opeříme, chvilku povaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.
- 3Na talíře upravíme kapustičky s česnekem a přelijeme šťávou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.