Růžičková kapusta v bešamelové omáčce

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
737 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustičky očistíme a vaříme asi 5min ve vodě se šťávou z půlky citronu. Poté scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Postupně, za stálého míchání ji zalijeme vlažným mlékem, ochutíme solí, pepřem a asi 10min na mírném ohni provaříme.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu kapustiček, na ně nasypeme na kostičky nakrájenou šunku, nalijeme polovinu bešamelové omáčky, posypeme polovinou sýra a ve stejném pořadí vše zopakujeme. Povrch posypeme vločkami másla a zbytkem sýra.
  • 5
    Pečeme asi 15min dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.