Růžičková kapusta v bešamelové omáčce
35 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 600gramůKapusta růžičková
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
737 mg
Postup přípravy
- 1Kapustičky očistíme a vaříme asi 5min ve vodě se šťávou z půlky citronu. Poté scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Postupně, za stálého míchání ji zalijeme vlažným mlékem, ochutíme solí, pepřem a asi 10min na mírném ohni provaříme.
- 4Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu kapustiček, na ně nasypeme na kostičky nakrájenou šunku, nalijeme polovinu bešamelové omáčky, posypeme polovinou sýra a ve stejném pořadí vše zopakujeme. Povrch posypeme vločkami másla a zbytkem sýra.
- 5Pečeme asi 15min dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.