Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
11 g
Cukr
971 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy.
  • 2
    Ušleháme do pěny vejce, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový květ, mouku a smetanu. Za stálého míchání vaříme v páře.
  • 3
    Přidáme nastrouhaný sýr a přelijeme jím kapustu.
  • 4
    Nasypeme strouhanku na povrch krému.
  • 5
    Pokrm poklademe kousky másla a pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 2. 2016
Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená
Hm, pochutnala jsem si. I děti si pochvalovaly. I bez masa mě jídlo překvapilo 😉 Díky za tip. 🙂