Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená
70 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 50gramůTuk
- 1špetkaMuškátový květ
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka polohrubá
- 3lžíceStrouhanka
- 1kilogramKapusta růžičková
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
11 g
Cukr
971 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy.
- 2Ušleháme do pěny vejce, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový květ, mouku a smetanu. Za stálého míchání vaříme v páře.
- 3Přidáme nastrouhaný sýr a přelijeme jím kapustu.
- 4Nasypeme strouhanku na povrch krému.
- 5Pokrm poklademe kousky másla a pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 2. 2016
Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená
Hm, pochutnala jsem si. I děti si pochvalovaly. I bez masa mě jídlo překvapilo 😉 Díky za tip. 🙂