Růžičková kapusta ve smetanové omáčce
40 min.
Ingredience
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMajonéza
- 40gramůSlanina vepřová
- 800gramůKapusta růžičková
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusBujón slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1Ve vařící osolené vodě rozmícháme bujón, přidáme očištěné kapustičky a uvaříme je do měkka.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Ostatní suroviny smícháme a za stálého míchání ohříváme na mírném ohni (nevaříme).
- 3Uvařené, okapané kapustičky upravíme na talíře, přelijeme je smetanovou omáčkou a rozškvařenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.