Růžičková kapusta zapečená s těstovinami
55 min.
Ingredience
- 400gramůKapusta růžičková
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 500gramůTěstoviny konzumní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kapustičky opečeme v kastrole na části másla, osolíme, opepříme a promícháme s těstovinami. Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.