Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem
30 min.
Ingredience
- 500gramůKapusta růžičková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 75gramůTvaroh jemný
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůŠunka dušená
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
11 g
Cukr
43 mg
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustu omyjeme, větší růžičky podélně rozpůlíme, všechny stonky zkrátíme a nařízneme do kříže. Kapustu pak 5 minut máčíme v horké osolené vodě, potom propláchneme vodou studenou a necháme v sítu okapat.
- 2V míse smícháme tvaroh, smetanu a jemně nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Šunku nakrájíme na nudličky.
- 3Zapékací formu vymastíme a rozprostřeme do ní kapustu a šunku, rovnoměrně zalijeme tvarohem se smetanou a sýrem, potřeme máslem a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 20 minut, až má povrch zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.