Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
11 g
Cukr
43 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Růžičkovou kapustu omyjeme, větší růžičky podélně rozpůlíme, všechny stonky zkrátíme a nařízneme do kříže. Kapustu pak 5 minut máčíme v horké osolené vodě, potom propláchneme vodou studenou a necháme v sítu okapat.
  • 2
    V míse smícháme tvaroh, smetanu a jemně nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Šunku nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Zapékací formu vymastíme a rozprostřeme do ní kapustu a šunku, rovnoměrně zalijeme tvarohem se smetanou a sýrem, potřeme máslem a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 20 minut, až má povrch zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.