Růžičkové kapusty se sýrem
17 min.
Ingredience
- 300gramůKapusta růžičková
- 2decilitryVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Niva 50% - tavený
- 2kusyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
182 mg
Postup přípravy
- 1Kapusty omyjeme, zalijeme vodou a dusíme 5 minut. Vejce rozklepneme, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, sůl, pepř, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr a smícháme spolu s měkkými kapustami. Do skleněné mísy položíme máslo, v mikrovlnné troubě zahřejeme na 1 minutu, na teplé máslo položíme připravené kapusty a posypeme nasekaným pórkem.
- 2Naplněnou mísu vrátíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme a necháme dusit 2 minuty.
- 3Hotové jídlo vyjmeme, přiklopené necháme 1 minutu ustálit a porcujeme na mělké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.