Růžové a zelené farfalle
55 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyCibulka jarní
- 350gramůCuketa
- 60mililitrůVíno bílé
- 300gramůTěstoviny Farfalle
- 75mililitrůSmetana na vaření
- 225gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme pokrájené na tenká kolečka jarní cibulky a smažíme za častého míchání 5 minut. Přidáme cukety, sůl, pepř, za stálého míchání smažíme 5 minut. Přelijeme vínem, necháme vzkypět. Poté přikryjeme pokličkou a vaříme 10 minut při mírné teplotě.
- 2Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a mezitím přilijeme k zelenině smetanu a vaříme dalších 10 minut, aby se omáčka mírně vyvařila.
- 3Poté přidáme do omáčky krevety, dle potřeby dochutíme. Na hotové těstoviny nalijeme omáčku a posypeme petrželkou. Promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.