Ryba doráda na červených fazolích
60 min.
Ingredience
- 300gramůPražma
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 200gramůFazole černé
- 1kusCibulka jarní
- 20gramůZázvor celý
- 1kusČesnek
- 1kusChilli paprička
- 40mililitrůVíno bílé
- 70mililitrůOmáčka sójová
- 70mililitrůOmáčka ústřicová
- 4lžíceMed včelí
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusŠalotka
- 30mililitrůOlej sezamový
- 60gramůMandle
- 60gramůArašídy loupané pražené solené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
10 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Dvě ryby pražma, kterým se také říká doráda, očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Potom vybereme kosti a dorády po délce rozřízneme na půl. Připravíme čtyři filety, které povaříme na páře přibližně 15 minut.
- 2Příprava omáčky: Do hrnce dáme olej, přidáme černé fazole a zamícháme. Česnek oloupeme a spolu s jarní cibulkou, zázvorem a chilli papričkou drobně nakrájíme. Nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce s fazolkami, dobře promícháme a při vysoké teplotě zprudka vše restujeme 2 minuty. Přilijeme bílé víno, ústřicovou a sojovou omáčku, dáme med, nakonec zalijeme vodou. Za občasného míchání přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Omáčka by měla zůstat přiměřeně hutná a bez zbytečné vody, která se musí vyvařit.
- 3Hrnec stáhneme z ohně, do omáčky přisypeme nakrájenou šalotku, mandle, přilijeme sezamový olej a zamícháme.
- 4Uvařené čtyři rybí filety poklademe na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou. Porce ještě ozdobíme solenými arašídy a hotové jídlo servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.