Ryba doráda na červených fazolích

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
10 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě ryby pražma, kterým se také říká doráda, očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Potom vybereme kosti a dorády po délce rozřízneme na půl. Připravíme čtyři filety, které povaříme na páře přibližně 15 minut.
  • 2
    Příprava omáčky: Do hrnce dáme olej, přidáme černé fazole a zamícháme. Česnek oloupeme a spolu s jarní cibulkou, zázvorem a chilli papričkou drobně nakrájíme. Nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce s fazolkami, dobře promícháme a při vysoké teplotě zprudka vše restujeme 2 minuty. Přilijeme bílé víno, ústřicovou a sojovou omáčku, dáme med, nakonec zalijeme vodou. Za občasného míchání přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Omáčka by měla zůstat přiměřeně hutná a bez zbytečné vody, která se musí vyvařit.
  • 3
    Hrnec stáhneme z ohně, do omáčky přisypeme nakrájenou šalotku, mandle, přilijeme sezamový olej a zamícháme.
  • 4
    Uvařené čtyři rybí filety poklademe na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou. Porce ještě ozdobíme solenými arašídy a hotové jídlo servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.