Ryba na zázvorém másle
40 min.
Ingredience
- 4kusyPstruh
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceCitronová kůra
- 2lžíceOlej rostlinný
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1lžíceZázvor mletý
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
61 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
402 mg
Postup přípravy
- 1Ryby omyjeme a osušíme. V misce promícháme rozetřený česnek, koriandr, citronovou kůru a polovinu dávky soli a pepře. Směsí vyplníme břišní dutinu všech ryb. Ryby potřeme olejem, osolíme a opepříme. Každou rybu zabalíme do pergamenového papíru.
- 2Rozehřejeme troubu a ryby vložíme do pekáče a zapékáme v předehřáté troubě 25 minut. V pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zázvor, sójovou omáčku a promícháme.
- 3Upečené ryby rozbalíme, polijeme je zázvorovým máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.