Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet.
  • 2
    Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody.
  • 3
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koriandr, kurkumu, papriku, kmín, pepř, sůl a trochu vody. Touto směsí pak ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
  • 4
    Datle vyjmeme z vody a vypeckujeme, rozmixujeme je s trochou vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou ryby potřeme po obou stranách.
  • 5
    Rozehřejeme gril a na roštu ryby opékáme z každé strany 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.