Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou
30 min.
Ingredience
- 4kusyMakrela obecná
- 100gramůDatle
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 7decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet.
- 2Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody.
- 3Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koriandr, kurkumu, papriku, kmín, pepř, sůl a trochu vody. Touto směsí pak ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
- 4Datle vyjmeme z vody a vypeckujeme, rozmixujeme je s trochou vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou ryby potřeme po obou stranách.
- 5Rozehřejeme gril a na roštu ryby opékáme z každé strany 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.