Ryba s jemnou šalotkovou omáčkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
67 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou a necháme uležet. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Malou část petrželky ponecháme stranou.
  • 2
    V hrnci smícháme šalotku, bylinky, bílé víno a ocet a necháme krátce vařit. Pak vývar přecedíme do misky, smícháme ho se žloutky a lžící másla, přisypeme bylinky a šalotkou a dochutíme pepřem a solí.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, osolené a opepřené rybí plátky na něm z každé strany smažíme přibližně 3 minuty, až mají zlatavou barvu.
  • 4
    Ryby rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, přidáme k nim omáčku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.