Ryba s jemnou šalotkovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 400gramůMakrela - filety
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2kusyŠalotka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryVývar zeleninový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaOcet bílý vinný
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
67 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ryby omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou a necháme uležet. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Malou část petrželky ponecháme stranou.
- 2V hrnci smícháme šalotku, bylinky, bílé víno a ocet a necháme krátce vařit. Pak vývar přecedíme do misky, smícháme ho se žloutky a lžící másla, přisypeme bylinky a šalotkou a dochutíme pepřem a solí.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, osolené a opepřené rybí plátky na něm z každé strany smažíme přibližně 3 minuty, až mají zlatavou barvu.
- 4Ryby rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, přidáme k nim omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.