Ryba s pórem a česnekem
45 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 3stroužkyČesnek
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyPórek
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Filé rozkrojíme na menší kousky, osolíme, zaprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme. Z dobře omytého póru odřízneme listy a dolní bílou část. Střední část nakrájíme na šikmé proužky zhruba 5 mm široké, přidáme je k opečené rybě spolu s hrubě nasekaným česnekem a vše na mírném ohni dusíme. V případě potřeby mírně podlijeme a zahustíme tzv. francouzskou kuličkou ( kousek čerstvého másla smíchaný se lžičkou hladké mouky). Krátce povaříme, aby se ryba nerozvařila.
- 2Hotový pokrm posypaný petrželovou natí ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.