Ryba s pórem a česnekem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé rozkrojíme na menší kousky, osolíme, zaprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme. Z dobře omytého póru odřízneme listy a dolní bílou část. Střední část nakrájíme na šikmé proužky zhruba 5 mm široké, přidáme je k opečené rybě spolu s hrubě nasekaným česnekem a vše na mírném ohni dusíme. V případě potřeby mírně podlijeme a zahustíme tzv. francouzskou kuličkou ( kousek čerstvého másla smíchaný se lžičkou hladké mouky). Krátce povaříme, aby se ryba nerozvařila.
  • 2
    Hotový pokrm posypaný petrželovou natí ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.