Ryba v alobalu

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
64 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 180 stupňů předehřejeme troubu. Bazalku omyjeme a nakrájíme na proužky. Do misky dáme bazalku, přidáme rozetřený česnek a máslo. Promícháme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Studenou vodou opláchneme očištěné a vykuchané makrely a pokapeme je zevnitř i zvenčí citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Do břišních dutin rozdělíme bazalkové máslo. Dvě makrely zabalíme společně do alobalu a pečeme v troubě 30 minut.
  • 3
    Poté makrely vyndáme z alobalu, odstraníme hlavy, kůži a opatrně vykostíme.
  • 4
    Rozložíme na talíře a pokapeme šťávou, která v alobalu zůstala.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.