Ryba v banánovém listu
50 min.
Ingredience
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 2kusyChilli paprička
- 5gramůSůl
- 30gramůCibulka jarní
- 10gramůCitronová tráva
- 1stroužekČesnek
- 10gramůKoriandr
- 50gramůKokos
- 5gramůZázvor
- 20gramůOřechy Kešu
- 1decilitrMléko kokosové
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 250gramůBanánové listy
- 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
748 mg
Postup přípravy
- 1Filé z tresky osušíme a nakrájíme na přiměřené porce vzhledem k velikosti banánových listů. Čisté mladé banánové listy namočíme na jednu minutu do vroucí vody, necháme okapat a rozložíme na pracovní desce.
- 2V míse smícháme nasekané chilli papričky, jarní cibulku i citronovou trávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kokos, kešu oříšky a arašídový olej. Vše rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Pyré vložíme do rozpáleného woku, za stálého míchání dusíme asi 3 minuty, potom zalijeme kokosovým mlékem, povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme.
- 3Banánové listy potřeme olejem a vrstvou omáčky, na ni položíme porci ryby, tu opět potřeme omáčkou. Z listů vytvoříme balíčky a pevně je zavážeme, poté rozložíme na pekáč. Pečeme asi 8 minut z každé strany ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.