Ryba v citronové marinádě
35 min.
Ingredience
- 250gramůMakrela obecná
- 1000gramůTuňák obecný
- 150gramůLimetka
- 150gramůCitrony
- 150gramůRajčata
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaOregano čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
- 70gramůAvokádo
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky.
- 2Šťávu z citrónů a limetek vymačkáme a naložíme do ní pokrájené ryby.
- 3Marinujeme 5 hodin v chladu, občas promícháme.
- 4Rajčata nakrájíme na plátky, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a chilli.
- 5Avokádo oloupeme a pokrájíme na proužky.
- 6Marinované ryby servírujeme s oblohou z kořeněných rajčat a avokáda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.