Ryba v jogurtové omáčce se šafránem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filety z ryby opatrně vysušíme a pokrájíme na kostky o hraně cca 1 centimetr a pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Z cibule a zázvoru oloupeme slupky a nasekáme je na drobné kostičky.
  • 3
    Do misky vlijeme 3 polévkové lžíce vody, ve které rozmícháme šafrán. Cherry rajčata opláchneme proudem studené vody, osušíme a překrájíme na poloviny.
  • 4
    Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej. Nasypeme na něj cibuli a zázvor a stáhneme plamen. Na mírné teplotě opékáme cibuli se zázvorem po dobu 10 minut. Během opékání neustále mícháme a dáváme pozor, aby cibule nezískala příliš tmavou barvu. Do směsi zázvoru a cibule přimícháme kurkumu, koriandr, kmín a také skořici. Opět opékáme.
  • 5
    Nakonec vložíme jogurt, přidáme ve vodě rozmíchaný šafrán a také rozkrájená cherry rajčátka. Počkáme až směs začne vařit a osolíme ji. Zamícháme do ní rybu a ještě po dobu 6 minut necháme na mírném ohni povařit. Servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.