Ryba v jogurtové omáčce se šafránem
35 min.
Ingredience
- 600gramůRybí filety
- 2kusyCibule
- 20gramůZázvor celý
- 1špetkaŠafrán
- 100gramůRajčata
- 1lžičkaKurkuma
- 1špetkaSkořice mletá
- 200gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej sezamový
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z ryby opatrně vysušíme a pokrájíme na kostky o hraně cca 1 centimetr a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Z cibule a zázvoru oloupeme slupky a nasekáme je na drobné kostičky.
- 3Do misky vlijeme 3 polévkové lžíce vody, ve které rozmícháme šafrán. Cherry rajčata opláchneme proudem studené vody, osušíme a překrájíme na poloviny.
- 4Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej. Nasypeme na něj cibuli a zázvor a stáhneme plamen. Na mírné teplotě opékáme cibuli se zázvorem po dobu 10 minut. Během opékání neustále mícháme a dáváme pozor, aby cibule nezískala příliš tmavou barvu. Do směsi zázvoru a cibule přimícháme kurkumu, koriandr, kmín a také skořici. Opět opékáme.
- 5Nakonec vložíme jogurt, přidáme ve vodě rozmíchaný šafrán a také rozkrájená cherry rajčátka. Počkáme až směs začne vařit a osolíme ji. Zamícháme do ní rybu a ještě po dobu 6 minut necháme na mírném ohni povařit. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.