Ryba v marinádě pro alergiky na laktózu
30 min.
Ingredience
- Na dokončení
- 1kusCitrony
- 800gramůTreska aljašská
- Na marinádu
- 250mililitrůSójový jogurt bílý
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 1lžičkaGaram masala
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- Omáčka raita pro alergiky na laktózu [56062]
- 2lžičkyKmín celý
- 1kusOkurka salátová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSójový jogurt bílý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omáčka raita pro alergiky na laktózu [56062]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme. Pražíme 2 minuty, než se začne uvolňovat vůně, poté sesypeme z pánve a necháme vychladnout.
- 2Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky se sójovým jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.
- 3Do větší skleněné mísy vložíme sójový jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny, osolíme. Vložíme porce ryby a potřeme je marinádou.
- 4Ryby necháme přes noc marinovat.
- 5Troubu předehřejeme na 220 °C.
- 6Z marinády vyndáme kusy ryby a osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci. Ryby podáváme s omáčkou raita.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.