Ryba v marinádě pro alergiky na laktózu

30 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčka raita pro alergiky na laktózu [56062]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme. Pražíme 2 minuty, než se začne uvolňovat vůně, poté sesypeme z pánve a necháme vychladnout.
  • 2
    Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky se sójovým jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.
  • 3
    Do větší skleněné mísy vložíme sójový jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny, osolíme. Vložíme porce ryby a potřeme je marinádou.
  • 4
    Ryby necháme přes noc marinovat.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 220 °C.
  • 6
    Z marinády vyndáme kusy ryby a osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci. Ryby podáváme s omáčkou raita.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.