Ryba v marinádě pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
30 min.
Ingredience
- Na dokončení
- 1kusCitrony
- 800gramůTreska aljašská
- Na marinádu
- 250mililitrůJogurt bílý
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 1lžičkaGaram masala
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy [56061]
- 75mililitrůJogurt bílý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,25kusOkurka salátová
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy [56061]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, až se začne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.
- 2Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky s jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.
- 3Do větší skleněné mísy vložíme jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny a osolíme. Vložíme porce ryby, potřeme je marinádou.
- 4Ryby necháme přes noc marinovat.
- 5Troubu předehřejeme na 220 °C.
- 6Z marinády vyndáme kusy ryby, osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci, podáváme s omáčkou raita.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.