Ryba v máslové omáčce s kapary
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 8decilitrůVoda pitná
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůTreska aljašská
- 40mililitrůOcet vinný
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusCitrony
- 40gramůKapary
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
28 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
16 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Do hlubokého hrnce dáme cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, tymián, pepř, citronové plátky, rybí filety, vše zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pozvolna přivedeme k varu. Odstavíme, odebereme 1 šálek vody a necháme ve zbylém vývaru marinovat ryby asi 10 minut.
- 2Slitou vodu dáme do kastrůlku, zakryjeme poklicí a vaříme při vysoké teplotě 5 minut, dokud se polovina neodpaří. Přidáme ocet a vaříme další minutu. Snížíme teplotu, vmícháme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme kapary, osolíme, opepříme.
- 3Na pánvi oblanšírujeme pórek a bílé zelí, nakrájené na proužky. Rybí filety vyjmeme z vývaru, vše naservírujeme na ohřáté talíře a zalijeme máslovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.