Ryba v máslové omáčce s kapary

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
28 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
16 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hlubokého hrnce dáme cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, tymián, pepř, citronové plátky, rybí filety, vše zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pozvolna přivedeme k varu. Odstavíme, odebereme 1 šálek vody a necháme ve zbylém vývaru marinovat ryby asi 10 minut.
  • 2
    Slitou vodu dáme do kastrůlku, zakryjeme poklicí a vaříme při vysoké teplotě 5 minut, dokud se polovina neodpaří. Přidáme ocet a vaříme další minutu. Snížíme teplotu, vmícháme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme kapary, osolíme, opepříme.
  • 3
    Na pánvi oblanšírujeme pórek a bílé zelí, nakrájené na proužky. Rybí filety vyjmeme z vývaru, vše naservírujeme na ohřáté talíře a zalijeme máslovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.