Ryba v šafránové omáčce
45 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 750gramůTreska skvrnitá
- 1špetkaKoření pěti vůní
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1špetkaŠafrán
- 2,5decilitryVývar rybí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaŘeřicha
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
680 mg
Postup přípravy
- 1Plátky ryby zbavíme kůže a nakrájíme na 4 stejně velké porce. Osolíme, opepříme, okořeníme směsí pěti čínských koření. Plátky dáme na talíř, položíme do bambusového pařáku a na každý kus položíme snítku tymiánu.
- 2Do woku postavíme nízkou kovovou trojnožku a nalijeme vodu až jejímu vrchnímu okraji. Vodu přivedeme k varu, postavíme na trojnožku bambusový pařák, zakryjeme víkem a na woku dáme pokličku. Vaříme na mírném plameni 20 minut, je-li třeba, přilijeme do woku trochu vody. Do horkého rybího vývaru vhodíme šafrán.
- 3Jakmile je ryba měkká, vyndáme ji a udržujeme teplou. Vyprázdníme a vytřeme wok. Rozehřejeme v něm olej a dvě minuty na něm smažíme pokrájené žampiony. Přilijeme šafránový vývar, citronovou šťávu a kůru, tymián a uvedeme do varu. Přidáme nasekanou řeřichu a povaříme 2 minuty.
- 4V misce smícháme solamyl se smetanou, přidáme trochu omáčky z woku, vše vylijeme nazpátek do woku a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Rybu podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.