Ryba zapečená na pórku
35 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryVíno bílé
- 800gramůTreska skvrnitá
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůOlivy černé
- 150gramůZakysaná smetana
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Rybí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet.
- 3Dvě lžíce nálevu odebereme.
- 4Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.
- 5Zapékací formu vytřeme olejem, rozprostřeme do ní pórek s omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.
- 6Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.