Ryba zapečená na pórku

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet.
  • 3
    Dvě lžíce nálevu odebereme.
  • 4
    Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Zapékací formu vytřeme olejem, rozprostřeme do ní pórek s omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.
  • 6
    Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.