Ryba zapékaná na řapíkatém celeru

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresku omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Zápekací formu zlehka vymažeme částí oleje, na zbylém oleji pak osmažíme očištěný, omytý a na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet. Ze vzniklého nálevu odebereme dvě lžíce.
  • 2
    Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Do zapékací formy rozprostřeme celer s vyvařenou omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.
  • 4
    Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.