Rybí citrusové kebaby
158 min.
Ingredience
- 450gramůTreska aljašská
- 450gramůLosos - filety
- 2kusyPomeranče
- 1kusGrapefruity
- 6kusůBobkový list
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyMed včelí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Lososa a tresku zbavíme kůže, omyjeme maso a necháme osušit. Každý plátek nakrájíme na 16 dílů.
- 2Oloupeme grapefruit a pomeranče. Ovoce rozdělíme na dílky a oloupeme je.
- 3Na 8 jehel napichujeme kousky grapefruitu, kousky ryby, pomeranče a bobkové listy. Jehly dáme do mísy. Smícháme v misce citronovu šťávu a kůru, česnek a med. Touto směsí přelijeme připravené jehly a osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a dáme do lednici na 2 hodiny. Občas otočíme.
- 4Gril předehřejeme a vyndáme jehly z marinády a dáme je na rošt. Grilujeme 8 minut.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.