Rybí doedoeh
35 min.
Ingredience
- 1kilogramMakrela - filety
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyChilli paprička
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 1lžíceCukr třtinový
- 1hrnekKokosový krém
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceDatle sušené
- 1kusGalgan
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
695 mg
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Datlovou dužinu namočíme do vody. Filé z ryby opláchneme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mělkého talíře a osolíme. Datlovou dužinu scedíme, maso přelijeme vylouhovanou šťávou, cca 30 minut necháme marinovat.
- 2Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, oloupaný laos nakrájíme. Obojí společně s česnekem a dvěma chilli papričkami bez semínek rozetřeme v hmoždíři na jemnou hmotu. Na závěr přidáme mletý koriandr, kurkumu, fenyklová semínka a cukr.
- 3V pánvi rozpálíme polovinu oleje, rybu na něm restujeme cca 5 minut a odložíme.
- 4Pánev vytřeme, rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm zbytek koření. Vmícháme kokosový krém a na mírném ohni několik minut povaříme. Vložíme maso, krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme.
- 5Rozdělíme na talíře, posypeme strouhanými chilli papričkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.