Rybí doedoeh

35 min.
Čína
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
695 mg
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Datlovou dužinu namočíme do vody. Filé z ryby opláchneme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mělkého talíře a osolíme. Datlovou dužinu scedíme, maso přelijeme vylouhovanou šťávou, cca 30 minut necháme marinovat.
  • 2
    Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, oloupaný laos nakrájíme. Obojí společně s česnekem a dvěma chilli papričkami bez semínek rozetřeme v hmoždíři na jemnou hmotu. Na závěr přidáme mletý koriandr, kurkumu, fenyklová semínka a cukr.
  • 3
    V pánvi rozpálíme polovinu oleje, rybu na něm restujeme cca 5 minut a odložíme.
  • 4
    Pánev vytřeme, rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm zbytek koření. Vmícháme kokosový krém a na mírném ohni několik minut povaříme. Vložíme maso, krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, posypeme strouhanými chilli papričkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.