Rybí filé dušené na červeném víně
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCeler bulvový
- 1decilitrVíno červené
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 5kusůNové koření celé
- 700gramůFilé z aljašské tresky
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazené filé nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme.
- 2Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, vložíme do malého množství vody, přidáme pepř a nové koření a krátce podusíme.
- 3Do změklé zeleniny přilijeme část vína, přidáme filé a dusíme doměkka. Filé vyjmeme, přidáme lžičku jíšky z másla a mouky, přilijeme trochu vody, zbylé víno a krátce povaříme.
- 4Šťávu se zeleninou a kořením přeléváme přes porce ryby a zdobíme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.