Rybí filé na česneku
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 30gramůSůl
- 1500gramůFilé z aljašské tresky
- 300gramůSolamyl
- 100gramůVaječný bílek slepičí
- 100gramůPórek
- 10gramůCukr krupice
- 20gramůGlutasol
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůPepř černý mletý
- 100gramůHouby černé
- 100gramůČesnek
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 400mililitrůOlej stolní
- 200mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé nakrájíme na tenké plátky, osolíme a v misce smícháme s vaječnými bílky a částí máčeného škrobu.
- 2V horkém tuku filé krátce opečeme a necháme v cedníku okapat. Maso musí zůstat bílé.
- 3Do čisté pánve dáme menší množství tuku, přidáme jemně krájenou cibuli, očištěný, opláchnutý pórek nakrájený na kostky, na plátky nakrájený česnek a černé houby.
- 4Snížíme příkon tepla, zalijeme vývarem, vínem, přidáme sůl, pepř, glutasol a cukr. Potom přidáme opečené filé, promícháme, zahustíme zbylým máčeným škrobem, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podušené na tuku a zakápneme tukem, aby se pokrm leskl.
- 5Vše ještě krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.