Rybí file na čínský způsob
30 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 4kusyCibulka jarní
- 350gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1kusPaprika zelená
- 1šálekChléb konzumní
- 1kusPažitka
- 1lžičkaČínské koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 0,5šálekMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOmáčka sójová
- 800gramůFilé z aljašské tresky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme sůl,koření a mouku. Rybí řízky obalíme v této směsi, ve vajíčku a v rozdrobeném chlebu.
- 2Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatohněda. Smaženou rybu dáme okapat na ubrousek a uchováme v teple.
- 3Nakrájenou cibulku a rajčata zbavená semínek a nakrájená osmahneme na másle. Po jedné minutě přidáme sójovou omáčku. Usmaženou rybu přelijeme vzniklou omáčkou.
- 4Ozdobíme nakrájenou paprikou,pažitkou a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.