Rybí filé na čínský způsob
30 min.
Ingredience
- 0,5hrnekMouka pšeničná hladká T 650
- 900gramůPlatýz - filety
- 1kusVejce slepičí
- 1hrnekChléb konzumní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 350gramůRajčata
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaSměs pěti vůní
- 0,25hrnekOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme spolu s kořenicím práškem, solí a pepřem. V takto dochucené mouce obalíme rybí řízky. Poté je namáčíme do rozšlehaného vejce a nakonec obalíme v rozdrobeném chlebu.
- 2V pánvi rozpálíme cca 1cm vrstvu oleje a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty do zlatohněda. Osušíme na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé.
- 3Olej z pánve slijeme a vytřeme ji ubrouskem. Na rozehřátém másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibulku, na kostičky pokrájená rajčata bez semínek a po minutě přidáme sójovou omáčku.
- 4Rybu rozdělíme na talíř, přelijeme omáčkou, dozdobíme nakrájenou paprikou a pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.