Rybí filé na kořenové zelenině
50 min.
Ingredience
- 800gramůFilé rybí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 300gramůMrkev kořen
- 200gramůCeler řapíkatý
- 2kusyPórek
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 200mililitrůVíno bílé
- 1hrstTymián čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
5 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a rozdělíme na 4 porce. Okořeníme solí a pepřem, pokapeme citrónovou šťávou. Mrkev očistíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Celer a pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na úzké špalíky. Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. Na pekáči rozpálíme olej, přidáme mrkev a celer, za stálého míchání prudce opečeme. Přisypeme pórek, šalotky a česnek, dusíme další 2 minuty. Zeleninu okořeníme solí a pepřem, přidáme bobkové listy, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 10 minut. Filé rozložíme na zeleninu a pod pokličkou dusíme dalších 10 minut. Posypeme lístky tymiánu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.