Rybí filé na kořenové zelenině

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
5 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a rozdělíme na 4 porce. Okořeníme solí a pepřem, pokapeme citrónovou šťávou. Mrkev očistíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Celer a pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na úzké špalíky. Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. Na pekáči rozpálíme olej, přidáme mrkev a celer, za stálého míchání prudce opečeme. Přisypeme pórek, šalotky a česnek, dusíme další 2 minuty. Zeleninu okořeníme solí a pepřem, přidáme bobkové listy, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 10 minut. Filé rozložíme na zeleninu a pod pokličkou dusíme dalších 10 minut. Posypeme lístky tymiánu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.