Rybí filé na špenátu

50 min.
Egypt

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
360 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibulky očistíme, opláchneme, světlé části nasekáme najemno. Česnek rovněž nasekáme. Obojí společně orestujeme na 2 lžících přepuštěného másla. Přidáme špenát, zalijeme šálkem vody, přivedeme k varu. Ochutíme římským kmínem, koriandrem, muškátovým květem, solí a pepřem, zakryté cca 15 minut podusíme.
  • 2
    Filety omyjeme, osušíme na papírové utěrce, nakrájíme na cca 5 cm velké kousky. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  • 3
    Na bešamel zahřejeme zbytek másla a necháme na něm zpěnit mouku. Přilijeme mléko, za stálého míchání na mírném ohni povaříme cca 5 minut. Vmícháme tahinu, nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 225 °C, pekáček vymastíme. Špenát necháme okapat na cedníku, polovinu množství ryby naskládáme do pekáčku, pokryjeme špenátem a na něj rozložíme zbytek rybích kousků. Přelijeme připraveným bešamelem a na střední liště trouby pečeme cca 20 minut.
  • 5
    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.