Rybí filé na špenátu
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibulka jarní
- 600gramůŠpenát listový mražený
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůFilé rybí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOmáčka Tahini
- 60gramůGouda
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Cibulky očistíme, opláchneme, světlé části nasekáme najemno. Česnek rovněž nasekáme. Obojí společně orestujeme na 2 lžících přepuštěného másla. Přidáme špenát, zalijeme šálkem vody, přivedeme k varu. Ochutíme římským kmínem, koriandrem, muškátovým květem, solí a pepřem, zakryté cca 15 minut podusíme.
- 2Filety omyjeme, osušíme na papírové utěrce, nakrájíme na cca 5 cm velké kousky. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 3Na bešamel zahřejeme zbytek másla a necháme na něm zpěnit mouku. Přilijeme mléko, za stálého míchání na mírném ohni povaříme cca 5 minut. Vmícháme tahinu, nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit.
- 4Troubu předehřejeme na 225 °C, pekáček vymastíme. Špenát necháme okapat na cedníku, polovinu množství ryby naskládáme do pekáčku, pokryjeme špenátem a na něj rozložíme zbytek rybích kousků. Přelijeme připraveným bešamelem a na střední liště trouby pečeme cca 20 minut.
- 5Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.