Rybí filé po švédsku
40 min.
Ingredience
- 250mililitrůVývar rybí
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceMouka polohrubá
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500gramůFilé z aljašské tresky
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
381 mg
Cukr
693 mg
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody vložíme osolené rybí filé a krátce povaříme.
- 2Vyjmeme maso a vývar ponecháme k dalšímu použití.
- 3Připravíme v hrnci světlou jíšku ze dvou lžic másla a mouky, zalijeme vývarem, rozmícháme a 10 minut povaříme.
- 4Omáčku zjemníme žloutkem a opepříme.
- 5Očistíme a nakrájíme žampiony.
- 6Nastrouháme sýr.
- 7Do zapékací mísy vložíme rybu, zalijeme omáčkou, posypeme houbami, sýrem a strouhankou.
- 8Poklademe vločkami ze zbytku másla a 30 minut zapékáme.
- 9Podáváme s čerstvým bílým pečivem nebo vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.