Rybí filé s česnekem zapečené na pivu
40 min.
Ingredience
- 800gramůFilé rybí
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 1kusCibule
- 3lžíceHořčice plnotučná
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.
- 2Rybí filé omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme.
- 3V hrnci do 1dl piva a vody dáme koření a cibuli a necháme 15 minut vařit. Potom do hrnce přidáme rybí filé a vaříme ještě 10 minut. Uvařené filé vyjmeme, vložíme do zapékací mísy vymazané máslem, potřeme hořčicí a utřeným česnekem, opepříme, podlijeme trochou piva a v předehřáté troubě krátce zapečeme.
- 4Porce ryby na talířích posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.